+47 76 16 00 00 booking@m-h.no
Vesterålen

Opplev Nordlyset

«Nordlyset er som et fyrverkeri – det er vanskelig å forstå, selv for den som har en vill fantasi. Ingen farge eller noen pensel kan lage dette lyset, og intet ord kan beskrive dette fenomenet i all sin storhet.»

– Sagt av den Østerrikske polarforskeren Carl Weyprecht (1815-1881)

Nordlyset kort fortalt

Ordet «Nordrljos» (nordlys) brukes for første gang i Kongespeilet fra om lag 1250. Forfatteren har hørt om nordlyset av landsmenn som dro til Grønland. Nordlyset må ha vært et vakkert veilys for de som reiste over havet. I den norrøne mytologi tales det om himmelbrua Bifrost som danner et bindeledd mellom jorda og gudeheimen, og mellom livet og døden. En slik forestilling kan være inspirert av nordlyset, og i folketroen har nordlyset alltid vært knyttet til døden. Gjennom nordlysbuen trodde folk de hadde kontakt med de døde. Det kan være en levning av denne troen når vi fortsatt kan se barn vifte med hvite kleder for å utfordre nordlyset.

Aurora Borealis er et annet navn som ofte brukes om nordlyset. Aurora er morgengryets gudinne, og boreal betyr nordlig eller fra nord. Vi ser Aurora danse på himmelen i perioden fra slutten av august til begynnelsen av april.

Nordlyset er hos oss året rundt, men fra begynnelsen av april til slutten av august er det så mye dagslys at det er vanskelig å se Aurora danse.

Nordlys over Hadsel kirke

Opplev nordlyset i Vesterålen

Vår samarbeidspartner, Adventure 4 Life, har faste avganger på turer der du forhåpentligvis får oppleve nordlyset. Transport fra og til hotellet er en del av deres totale tilbud på nordlysoppplevelsene.

For mer informasjon, trykk her.

Besøk Vesterålen – Vandreparadiset i nord!

Vi har ledig rom!

Melbu Hotell er perfekt plassert på Melbu, midt i øyrikene Lofoten og Vesterålen. Avstanden er kort til de gode og varierte fjellopplevelsene som du får på Hadseløya.

(+47) 76 16 00 00
Chr. Fredriksens gate 3, 8445 Melbu
booking@m-h.no

Booking

Send oss en forespørsel og vi kontakter deg innen kort tid.

10 + 3 =